Bureau Jeugdzorg vertrekt van Maerlant in Lelystad

LELYSTAD • Za 20 december 2014 | 10:33 • Zaterdag 20 december 2014 | 10:33
Bureau Jeugdzorg Flevoland (BJZ) vertrekt eind van dit jaar uit het kantoorpand aan het Maerlant in Lelystad. Volgens een woordvoerder wordt het pand afgestoten, omdat het aantal taken van Bureau Jeugdzorg door de overdracht van zorgtaken naar de gemeenten per 1 januari wordt gehalveerd.

Volgens BJZ is het financieel daardoor niet mogelijk om zowel in Lelystad als Almere een vestiging aan te houden. Omdat het huurcontract in Lelystad als eerste afloopt, sluit BJZ dit kantoor. Volgens een woordvoerder betekent dit niet dat alle cliënten straks naar Almere moeten reizen. In alle Flevolandse gemeenten komen plekken waar BJZ met cliënten kan spreken.

Eén vleugel van het pand in Lelystad blijft nog wel een jaar in gebruik bij Veilig Thuis Flevoland. Dat is een samenvoeging van het huidige Advies Meldpunt Kindermishandeling en het Steunpunt Huiselijk Geweld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel