Richard van Beeten gekozen tot Moedig Mens 2014

ALMERE • Wo 24 december 2014 | 14:19 • Woensdag 24 december 2014 | 14:19
Almeerder Richard van Beeten is door het EénVandaag Opiniepanel gekozen tot Flevolands Moedig Mens 2014. Van Beeten redde in april twee slachtoffers van een brand in een viskraam aan het Botplein. De viskraam ontplofte en Van Beeten raakte zelf gewond bij die actie.​ Eerder werd hij al onderscheiden door het Carnegie Heldenfonds.

Visboer Jan Willem Meun: "Ik noem het een wonder dat ik hier nog sta zo." Na meerdere operaties aan zijn verbrande hoofd en armen is de Urker afgelopen zomer weer aan het werk gegaan in zijn viskraam.

Van Beeten bleef Laura Maaskant en Lotte van der Kort voor. Laura uit Emmeloord is ongeneeslijk ziek en publiceerde dit jaar haar boek 'Leef'. Veel mensen zijn onder de indruk van haar kracht en haar positieve instelling.​ Lotte uit Zeewolde kan door een ernstig ongeluk niet goed praten en bewegen. Voor haar werd geld ingezameld zodat ze zich kon laten behandelen in de VS.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel