Politieke partijen kritisch over inhuur supervisor

Almere 28 december 2014
Supervisie was in 2014 niet nodig
De SP en de PVV in de Almeerse gemeenteraad zijn kritisch over de inhuur van de gemeentelijk supervisor Winy Maas. Architect Maas is aangesteld om de stedenbouwkundige plannen die ooit bedacht zijn voor de groei van Almere te bewaken en te begeleiden. Daarvoor is jaarlijks 40.000 euro beschikbaar.

De SP vindt dat het geld beter aan armoedebestrijding kan worden besteed. De PVV zegt van begin af aan al tegen de aanstelling van de supervisor te zijn geweest. De partij vindt het slecht dat de gemeente nog steeds niet weet wat ze nou precies met de supervisor wil en overweegt schriftelijke vragen te stellen. Collegepartij Leefbaar Almere vindt de adviezen van Maas heel waardevol en vindt dat de gemeenteraad hem juist vaker moet uitnodigen.

Sinds 2012 is Maas aan het werk, dat jaar nam hij deel aan vier adviesbijeenkomsten en kreeg 3.500 euro per sessie. In 2013 declareerde Maas 39.000 euro voor 8 sessies en gaf de supervisor enkele adviezen. Afgelopen jaar was de supervisie volgens de gemeente niet nodig. Daarmee werd 40.000 euro uitgespaard. Wel werd het architectenbureau van Maas, MVRDV, ingezet als landschapsarchitect bij de Floriade en Almere Poort Oost.

Hoe de supervisor in 2015 en 2016 wordt gebruikt is nog onbekend. Volgens een woordvoerder van de gemeente moet er "aan de rol van de supervisor nog verder invulling gegeven."
© omroep flevolandsitemap | disclaimer