Aantal zorgcliënten TCC nog steeds onduidelijk

ALMERE • Ma 29 december 2014 | 17:42 • Maandag 29 december 2014 | 17:42
De inspectie voor de gezondheidszorg kan nog steeds niet zeggen aan hoeveel clienten TCC de afgelopen maanden zorg heeft verleend. De inspectie sprak vorige week in een rapport over tenminste zes cliënten. Zij zijn voor zover kan worden nagegaan tijdig bij andere zorgaanbieders ondergebracht.

Volgens de inspectie staat bestuurder John Woudenberg van TCC niet geregistreerd als verpleegkundige, maar voerde hij wel risicovolle behandelingen uit als injecteren, blaasspoelen en het geven van een klysma.

Brancheorganisaties voor de zorg Actiz en BTN lieten maandag weten dat TCC niet bij hen is aangesloten. Volgens hen is dat niet verplicht, maar kiest 95 procent van de zorgaanbieders wel voor een lidmaatschap, omdat gemeenten en andere opdrachtgevers vaak kijken of bedrijven bij een brancheorganisatie zijn aangesloten. Om lid te worden moet een zorgverlener namelijk voldoen aan bepaalde voorwaarden en kwaliteitseisen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel