Leukste dierennieuws van het afgelopen jaar

FLEVOLAND • Di 30 december 2014 | 10:59 • Dinsdag 30 december 2014 | 10:59
December is traditiegetrouw de tijd van de lijstjes. Allerlei verdrietig nieuws komt daardoor nog een keer voorbij. Maar voor een glimlach en een goed gevoel zette Omroep Flevoland het leukste dierennieuws van het afgelopen jaar op een rij.

Kat na 6 jaar weer thuis
"Het is het mooiste cadeau van mijn leven", zo kijkt Natalja Kalingart uit Almere Haven terug op het weer thuis komen van haar kat DJ. DJ verdween in 2008 plotseling. In juli dit jaar ontdekte een vrouw uit Naarden die de poes al een tijd verzorgde, dat het dier gechipt was. Zo konden DJ en Natalja worden herenigd. "Ik ben iedere dag dankbaar dat ze er is", verzucht het blije baasje. "En wat ook zo mooi is: Heel veel mensen hebben uit mijn verhaal hoop geput."



Brandweer redt ree
Een zwemmende ree zie je niet elke dag en een zwemmende ree in nood al helemaal niet. Dit jonge dier kon de steile kant niet meer op komen. De brandweer Lelystad rukte uit met een spuitwagen, een boot en een duikgroep die net klaar was met een oefening. Buiten het zicht van de camera konden twee duikers de ree in de boot zetten en in het Gelderse Hout loslaten.



Vos zonder streken
Vossen hebben geen goede reputatie, maar deze 'rode rover' liet zich wel van zijn beste kant zien. Bijna als royalty liet hij zich filmen door Corné in 't Hout uit Dronten. Het dier slaapt geregeld in zijn achtertuin. Dit tot tevredenheid van In 't Hout, omdat sinds de komst van de vos katten uit zijn tuin weg blijven.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel