Flevoland knallend het nieuwe jaar in

FLEVOLAND • Do 1 januari 2015 | 1:26 • Donderdag 1 januari 2015 | 1:26
Oudejaarsnacht in Flevoland lijkt op het eerste gezicht rustig verlopen. Er hebben zich tot nu toe geen grote incidenten voorgedaan. De brandweer moest wel verschillende keren uitrukken voor kleine containerbrandjes. Daarnaast raakte in Almere een jongeman gewond bij het afsteken van vuurwerk. Hij is naar het AMC in Amsterdam gebracht.

Om middernacht werd op verschillende plaatsen in Flevoland feest gevierd.

Op Urk gingen naast vuurpijlen ook vele lichtkogels de lucht in. Deze worden normaal gesproken gebruikt als schepen op zee in nood zitten. Het is traditie om lichtkogels die over de houdbaarheidsdatum zijn op oudejaarsavond af te schieten.

In Ens kwamen verschillende dorpsbewoners bijeen op de Baan waar door dorpsbelangen een feest was georganiseerd. In Espel liep het dorp uit om te kijken naar het door de dorpelingen zelf gefinancierde vuurwerk.

Op camping De Veenkuil in het Kuinderbos werd oud & nieuw juist in alle rust gevierd. Daar kwamen zo'n twintig mensen bijeen die géén vuurwerk wilden horen of zien.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel