XTC-verdachten blijven langer vast zitten

DRONTEN • Vr 2 januari 2015 | 12:33 • Vrijdag 2 januari 2015 | 12:33
De drie mannen die op oudejaarsdag zijn aangehouden na de ontdekking van twee XTC-laboratoria in Dronten blijven tenminste 14 dagen langer vast zitten. Dat heeft de rechtercommissaris vrijdag bepaald.

De laboratoria in twee bedrijfspanden op business zone Delta werden ontdekt, nadat een man uit Hoensbroek in Limburg werd opgepakt met een grote hoeveelheid pillen. Het spoor leidde vervolgens naar Dronten. Het OM beschouwt twee mannen uit Kampen en Zwolle als hoofdverdachten in de zaak.

Volgens het OM gaat het om een forse zaak. In de panden is een hoeveelheid pillen met een straatwaarde van honderdduizenden euro's aangetroffen. Voor medewerkers en eigenaren van omliggende bedrijven komt de ontdekking van de laboratoria niet als een verrassing. Volgens hen stonden er geregeld dure auto's voor de panden, waar officieel een bouwbedrijf gevestigd zou zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel