Jorritsma pleit voor meer saamhorigheid

ALMERE • Vr 2 januari 2015 | 13:17 • Vrijdag 2 januari 2015 | 13:17
In haar laatste nieuwjaarstoespraak als burgemeester van Almere heeft Annemarie Jorritsma vrijdagavond gepleit voor meer saamhorigheid onder de Almeerders. Er moet tussen de inwoners meer binding ontstaan.

Jorritsma vindt dat Almere op de goede weg is en zich heeft ontwikkeld tot een volwaardige stad. Maar zij heeft het gevoel dat de binding tussen de inwoners nog te kort schiet. In sommige buurten is er eensgezindheid, maar op veel plaatsen leven de Almeerders langs elkaar heen. Ze heeft daar begrip voor omdat veel Almeerders van buiten komen, maar denkt dat de inwoners uiteindelijk toch zullen realiseren dat zij elkaar nodig hebben.

Jorritsma haalde uit naar inwoners en buitenstaanders die zich op sociale media negatief over Almere uitlaten. Zij heeft weinig respect voor mensen die alleen maar kritiek uiten en zelf niets doen. Zij nodigde hen uit actief te worden en desnoods de gemeenteraad in te gaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel