Dronter jongeren in de ban van IS

DRONTEN • Za 3 januari 2015 | 22:10 • Zaterdag 3 januari 2015 | 22:10
Burgemeester Aat de Jonge van Dronten heeft recent signalen ontvangen dat in zijn gemeente ongeveer tien jongeren open staan voor het gedachtegoed van de Islamitische Staat (IS). Dat zei De Jonge na de nieuwjaarsbijeenkomst in De Meerpaal.

De jongeren zijn niet zodanig geradicaliseerd dat ze op het punt staan af te reizen naar Syrië of Irak, maar hun fascinatie voor IS is wel behoorlijk groot. De Jonge hoorde van de kwestie na gesprekken met ouders van de jongeren.

De burgemeester is geschrokken van de signalen. Hij heeft direct contact gezocht met de moskeeën in zijn gemeente om via hen maar ook zelf met de jongeren in gesprek te gaan over hun denkbeelden. Ook heeft de burgemeester experts uitgenodigd om de jongeren te wijzen op de risico's van hun sympathieën. De gemeente heeft twee medewerkers opgeleid om de risico's van jihadisme te herkennen en hoe er mee om te gaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel