Ook autochtone jongeren gefascineerd door IS

DRONTEN • Ma 5 januari 2015 | 21:23 • Maandag 5 januari 2015 | 21:23
Ook autochtone jongeren in Dronten die bekeerd zijn tot de islam hebben een fascinatie voor de terreurgroep Islamitische Staat. Dat bevestigt burgemeester Aat de Jonge.

Hij reageert op uitlatingen van woordvoerder Ramazan Yazir van de drie moskeeën in Dronten. Yazir kan zich niet voorstellen dat allochtone jongeren sympathieën hebben voor IS. Hij heeft geen enkel signaal gekregen. Volgens Yazir doen de moskeeën er juist alles aan om radicalisering tegen te gaan.

Burgemeester De Jonge zei tijdens zijn nieuwjaartoespraak zaterdag dat er tot tien jongeren in Dronten zijn die open staan voor het gedachtegoed van IS. Hij vertelde er niet bij dat er onder hen ook autochtone jongeren zijn. De Jonge gaat nu met ze in gesprek en hij laat zich bijstaan door experts op het gebied van de islam. Wanneer de gesprekken zijn is niet bekend. De Jonge wil er op dit moment verder niets meer over zeggen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel