Gemeente wil criteria Bonifatiusspeld tegen licht houden

Almere 6 januari 2015
De Bonifatiusspeld
Wil Bekkering kreeg dit jaar de Bonifatiusspeld
De gemeente Almere erkent dat de huidige regeling voor de toekenning van de Bonifatiusspeld vragen kan oproepen. De woordvoerder van burgemeester Jorritsma laat weten dat het daarom goed is om de criteria weer eens tegen het licht te houden.

De afgelopen dagen ontstond er commotie over de uitreiking van de Bonifatiusspeld aan Wil Bekkering. Zij is directielid van de Christelijke Agrarische Hogeschool Vilentum en woont in Harderwijk.

Jorritsma verdedigt desgevraagd de keuze van het college van b en w om Bekkering tot winnaar uit te roepen. De speld is volgens haar al één keer eerder naar een niet-Almeerder gegaan. Jos Joosen uit Laren kreeg die in 1999. Op de gemeentelijke site staat per abuis dat de onderscheiding naar een inwoner moet gaan. Daar moet volgens Jorritsma 'burger' staan.

Ook vinden critici dat de inzet van Bekkering voor de stad bij haar baan horen. De burgemeester stelt dat de speldwinnaar zich ook onbaatzuchtig voor de stad inzet. Bekkering zelf laat weten blij te zijn met de waardering.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer