Dode en zwaargewonden bij grote brand Almere

Almere 7 januari 2015
Brand in de Paulus Potterstraat
Dode en zwaargewonden bij grote brand Almere
Dode en zwaargewonden bij grote brand Almere
Bloemen bij de woning
Bloemen bij de woning
Een 52-jarige vrouw is in de nacht van dinsdag op woensdag overleden bij een grote brand aan de Paulus Potterstraat in Almere. Vier familieleden raakten gewond, onder wie haar echtgenoot, twee kleinkinderen en hun vader.

De 59-jarige echtgenoot van de vrouw en haar kleinzoon zijn zwaar gewond geraakt. Zij zijn naar het brandwondencentrum in Beverwijk gebracht. Een ander kleinkind en de 32-jarige vader van de kinderen liepen lichte verwondingen op.

De omliggende panden werden uit voorzorg ontruimd. In totaal zijn drie woningen beschadigd. Verschillende buren hebben hulp geboden na het uitbreken van de brand, onder meer door ladders tegen het huis aan te zetten. Volgens een getuige is het op die manier gelukt één slachtoffer uit de woning te bevrijden. 

Veel omwonenden zijn aangeslagen door de gebeurtenissen en zoeken troost bij elkaar. Burgemeester Annemarie Jorritsma bezocht de straat woensdag om haar medeleven te betuigen. Omwonenden leggen bloemen bij de uitgebrande woning. Voor hen is woensdagavond een bijeenkomst in basisschool Het Palet. Daar zal Jorritsma spreken. Ook is Slachtofferhulp aanwezig.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer