Gemeenteraad stelt vragen over radicalisering in Dronten

DRONTEN • Wo 7 januari 2015 | 12:40 • Woensdag 7 januari 2015 | 12:40
De PvdA en GroenLinks in Dronten gaan vragen stellen aan de burgemeester over radicalisering in de gemeente. Volgens de PvdA is er nog een hoop onduidelijkheid over wat er nu precies aan de hand is in Dronten.

Burgemeester Aat de Jonge liet tijdens de nieuwjaarsreceptie weten dat hij signalen heeft gekregen dat bijna tien jongeren in Dronten sympathie zouden hebben voor terreurgroep Islamitische Staat, IS. Maar de moskeeën en andere organisaties zeggen dat beeld niet te herkennen. Eén van de moskeeën heeft afgelopen jaar wel melding gedaan bij de politie van een bezoeker die zich verdacht gedroeg.

De PvdA wil weten om hoeveel jongeren het nu precies gaat en waar die signalen vandaan komen. GroenLinks wil met name weten waarom de burgemeester ervoor heeft gekozen om deze informatie tijdens een nieuwjaarstoespraak naar buiten te brengen, en of er afstemming is geweest hierover met de moskeeën. De vragen komen donderdagavond aan de orde in een raadscommissie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel