Mannen verdacht van dodelijk drogeren slachtoffer

ALMERE • Wo 7 januari 2015 | 15:14 • Woensdag 7 januari 2015 | 15:14
Twee mannen uit Amsterdam en Bussum worden ervan verdacht dat zij bij een beroving een man uit Apeldoorn een dodelijke hoeveelheid verdovingsmiddel hebben gegeven. Dat meldt het Openbaar Ministerie. De zaak speelde in mei vorig jaar.

Het tweetal zou nog veel meer berovingen hebben gepleegd, telkens op dezelfde manier. De verdachten zochten contact met hun slachtoffers via het homodatingcircuit. De één gaf hen ongemerkt een verdovingsmiddel. De ander kwam er bij als ze gedrogeerd waren. Met de pinpas van de slachtoffers haalden ze rekeningen leeg. De pincodes hadden ze afgekeken bij eerdere afspraakjes.

De zaak kwam aan het rollen nadat een Almeerder een oproep deed bij opsporingsprogramma van RTV Noord-Holland. Van hem is 35-duizend euro gestolen. De man uit Amsterdam is verdachte in dertien zaken. De man uit Bussum wordt verdacht van negen strafbare feiten. Bij de Bussumer thuis zijn ook zo'n 50.000 xtc-pillen gevonden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel