Veel belangstelling bijeenkomst na woningbrand

Almere 7 januari 2015
Bewonersbijeenkomst
Bewonersbijeenkomst
Bewonersbijeenkomst
Zo'n zestig buurtbewoners hebben woensdagavond een besloten bewonersbijeenkomst bijgewoond over de woningbrand in de Almeerse Paulus Potterstraat.

Bij de brand in de nacht van dinsdag op woensdag kwam een 52-jarige vrouw om het leven en raakten vier familieleden gewond. Een kleinzoon is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen, maar een 59-jarige man ligt met ernstige brandwonden in Beverwijk.

Tijdens de bijeenkomst in basisschool Het Palet konden bewoners vragen stellen aan burgemeester Annemarie Jorritsma, politie, brandweer en Slachtofferhulp.
Volgens de burgemeester wilden veel bewoners weten waarom het zo lang duurde voordat de brandweer met blussen begon. Dat had er volgens Jorritsma mee te maken dat de brandweer volgens de standaardprocedure eerst heeft geprobeerd de vrouw te redden.

Vanwege de fatale afloop van de brand wordt deze door de hulpdiensten extra zorgvuldig geëvalueerd. De oorzaak van de brand is nog steeds onduidelijk en wordt onderzocht door de technische recherche van de politie.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer