Herdenkingen in alle Flevolandse gemeenten

Flevoland 8 januari 2015
Demonstratie Almere
Bijeenkomst Emmeloord
Bijeenkomst Emmeloord
Bijeenkomst Emmeloord
In alle Flevolandse gemeenten zijn donderdag om zes uur bijeenkomsten gehouden naar aanleiding van de aanslag in Parijs, woensdag, op de redactie van het satirische weekblad Charlie Hebdo. Daarbij kwamen 12 mensen om het leven.

In Almere waren tussen de 250 en 300 mensen naar het Stadhuisplein gekomen. Ze werden kort toegesproken door voormalig stadsdichter Mario Withoud en burgemeester Annemarie Jorritsma. Ook werd een minuut stilte gehouden.

In Lelystad bezochten 100 tot 150 mensen de bijeenkomst op het Stadhuisplein. Daar voerden loco-burgemeester Jop Fackeldey en Commissaris van de Koning Leen Verbeek het woord, evenals journalist Kees Bakker van de Flevopost. Ook werd er een minuut stilte gehouden. Veel mensen hielden tijdens die stilte een pen omhoog.

In Dronten waren ongeveer 100 mensen naar het plein De Rede bij het gemeentehuis gekomen. Zij werden toegesproken door burgemeester Aat de Jonge en Ramazan Yazir van de Turkse moskee.

In Noordoostpolder was geen demonstratie buiten, maar wel was het gemeentehuis open voor mensen die bij de gebeurtenissen in Parijs wilden stilstaan. Zo'n 70 mensen hoorden daar een korte toespraak van burgemeester Aucke van der Werff. Ook was er een tekening te zien van de Poldertoren in de vorm van een potlood, gemaakt door de lokale kunstenaar Dennis de Vogel. Die wordt na afloop naar Parijs gestuurd, als blijk van medeleven.

Ook het gemeentehuis van Urk was open voor mensen die wilden stilstaan bij de aanslag in Parijs.

En in Zeewolde was eveneens een bijeenkomst in de raadzaal van het gemeentehuis, waar burgemeester Gerrit Jan Gorter het woord voerde.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer