PVV noemt raadsfoto met Je suis Charlie hypocriet

Almere 9 januari 2015
Groepsfoto gemeenteraad Almere
Je suis Charlie
Toon van Dijk
De Almeerse raadsleden die donderdagavond een gezamenlijke foto hebben gemaakt waarop ze het pamflet Je suis Charlie vasthouden, zijn hypocriet. Dat zegt PVV-fractievoorzitter Toon van Dijk.

Met de foto reageerden de raadsleden op de terroristische aanslag op het weekblad Charlie Hebdo. Daarbij kwamen 12 mensen om het leven. De PVV vindt de foto die in Almere werd gemaakt te zot voor woorden omdat de deelnemende partijen volgens de PVV zelf voor islamisering kiezen. Hierdoor zou de kans op een aanslag in Nederland toenemen.

Opvallend is overigens dat Toon van Dijk op zijn persoonlijke Twitteraccount ook een profielfoto heeft gezet met de tekst Je suis Charlie.

Naast de PVV deed ook GroenLinks niet mee aan de foto in de raadszaal. De partij zegt de gebeurtenissen niet te willen aangrijpen als 'politieke promotie'. GroenLinks was wel aanwezig bij de protestbijeenkomst op het Stadhuisplein eerder die avond. "Maatschappelijk protest oke, maar geen politieke promotie" laat fractievoorzitter Willy-Anne van der Heijden weten.


© omroep flevolandsitemap | disclaimer