Dodelijke brand mogelijk aangestoken

Almere 9 januari 2015
De brand in de Paulus Potterstraat in Almere, waarbij in de nacht van dinsdag op woensdag een vrouw van 52-jaar is omgekomen, is mogelijk aangestoken. Dat meldt de politie.

Het rechercheteam, dat onderzoek doet naar de oorzaak van de brand, wordt uitgebreid. De 59-jarige echtgenoot van de vrouw en haar kleinzoon zijn zwaar gewond geraakt. Zij werden naar het brandwondencentrum in Beverwijk gebracht. Een ander kleinkind en de 32-jarige vader van de kinderen liepen lichte verwondingen op. De verwondingen van de 52-jarige vrouw waren zo ernstig dat ze ter plaatse overleed.

De politie is onder leiding van het Openbaar Ministerie een strafrechtelijk onderzoek gestart. Of de politie ook een verdachte op het oog heeft, is nog onduidelijk. De moeder van het gezin was tijdens de brand niet in het huis.

De brand zorgde voor veel onrust in de buurt. Buurtbewoners hebben geholpen de slachtoffers uit de woning te halen. Burgemeester Annemarie Jorritsma bezocht de straat woensdag om haar medeleven te betuigen. Omwonenden legden bloemen bij de uitgebrande woning. Ook was er voor hun een bijeenkomst in basisschool Het Palet. Daar was ook Slachtofferhulp aanwezig.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer