'Verdachte dief VoedselLoket pleegde bankfraude'

ALMERE • Ma 12 januari 2015 | 12:35 • Maandag 12 januari 2015 | 12:35
Een Almeerder die verdacht wordt van betrokkenheid bij de diefstal van 14.000 euro van het Voedselloket Almere, moet zich ook voor de rechter verantwoorden voor grootschalige fraude met internetbankieren.

Volgens het Landelijk Parket was de man de organisator van de fraude, waarbij banken voor 100-duizenden euro's benadeeld zijn. Dat zou zijn gebeurd met kwaadaardige software, die ervoor zorgde dat geld naar andere rekeningen werd overgeboekt dan de bedoeling was.

De diefstal bij Voedselloket Almere vond in 2013 plaats. Met een gestolen bankpas werd geld van de rekening van de stichting gestolen. De politie hield uiteindelijk drie verdachten uit Barendrecht, Purmerend en Almere aan.

De Almeerder zit nog steeds vast en moet dinsdag in Dordrecht voor de rechter verschijnen. Tijdens een zogenoemde proforma zitting bepaalt de rechtbank of de man nog langer vastgehouden mag worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel