Adviseur moet plan voor stadshart maken

Lelystad 14 januari 2015
Adviseur moet plan voor stadshart maken
Een onafhankelijke adviseur gaat het komende half jaar in Lelystad aan de slag om met alle belanghebbenden oplossingen zoekt voor de problemen in het stadshart.
Dat voorstel doet het college van b en w aan de gemeenteraad. De adviseur moet een plan van aanpak maken en aangeven hoe dat uitgevoerd moet worden.

Politiek, ondernemers en inwoners van Lelystad maken zich grote zorgen over het stadshart, dat door forse leegstand als onaantrekkelijk wordt ervaren. Het college komt na gesprekken met betrokken partijen tot de conclusie dat het stadshart compacter en groener moet worden.

Vorige week dienden zeven politieke partijen een eigen voorstel in om de problemen in het stadshart aan te pakken. Daarin werd voorgesteld dat VVD-wethouder Sparreboom de regie op zich zou nemen. Volgens Sparreboom is het om praktische redenen en vanuit het oogpunt van de belangen die de gemeente in het stadshart heeft beter dat een onafhankelijke partij het advies opstelt.

Sparreboom komt later met een reactie op het plan van de zeven partijen, maar stelt dat dit haar eigen voorstel niet in de wielen rijdt. College en partijen zijn het op veel punten eens.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer