De Joon tijdelijk uit MFA Zuiderzeewijk na incident

LELYSTAD • Vr 16 januari 2015 | 21:48 • Vrijdag 16 januari 2015 | 21:48
De gemeente Lelystad heeft Buurtcentrum De Joon voor drie maanden uit de MFA Zuiderzeewijk gezet. Aanleiding is een incident tussen het bestuur en vrijwilligers van De Joon én een medewerker van Welzijn Lelystad in de multifunctionele accommodatie. Dat meldt de gemeente.

De interne regels van de MFA zouden zijn overtreden. Wat er precies is voorgevallen is niet bekend gemaakt. Het buurthuis moest verhuizen omdat het oude onderkomen gesloopt wordt. Bestuur en de vrijwilligers van De Joon zijn niet gelukkig met de nieuwe huisvesting. In het MFA mogen de vrijwilligers bijvoorbeeld geen eigen bardiensten draaien.

Volgens de gemeente was het bestuur na lang praten akkoord met de regels, maar hebben de vrijwilligers zich er niet aan gehouden. De activiteiten van De Joon worden nu drie maanden in een pand aan de Marderhoek in Lelystad gehouden. In de tussenliggende periode moeten de partijen een oplossing weten te vinden voor de problemen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel