NOP wil niet meer opdraaien voor alle risico's HVC

NOORDOOSTPOLDER • Do 22 januari 2015 | 15:52 • Donderdag 22 januari 2015 | 15:52
De gemeente Noordoostpolder wil niet langer financieel garant staan voor alle bedrijfsactiviteiten van afvalverwerker HVC. Noordoostpolder heeft al geruime tijd een overeenkomst met het Noord-Hollandse bedrijf voor het ophalen en verwerken van huisvuil. De gemeente is ook aandeelhouder van HVC.

Aanvankelijk exploiteerde HVC alleen een grote verbrandingsoven, maar de laatste jaren steekt het bedrijf ook geld in bijvoorbeeld windparken. Noordoostpolder wil niet opdraaien voor de eventuele verliezen op zulke activiteiten. Burgemeester en wethouders willen ook meer inzicht in de risico's bij nieuwe investeringen en genoeg tijd krijgen om belangrijke besluiten met de gemeenteraad te bespreken.

Noordoostpolder gaat HVC schriftelijk meedelen dat de gemeente van de volledige aansprakelijkheid af wil. Dat gebeurt zodra de gemeenteraad daarmee heeft ingestemd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel