Herten mogelijk al volgende winter in Hollandse Hout

LELYSTAD • Vr 23 januari 2015 | 10:57 • Vrijdag 23 januari 2015 | 10:57
Het Lelystadse college van b en w gaat ermee akkoord dat in een deel van het bosgebied Hollandse Hout edelherten worden toegelaten vanuit de Oostvaardersplassen. Het college wil hiermee tegemoet komen aan een verzoek van staatssecretaris Dijksma en Staatsbosbeheer.

Het gedeelte dat voor herten toegankelijk wordt, ligt ten oosten van de Torenvalkweg. Hekken moeten voorkomen dat de dieren in andere delen van het Hollandse Hout kunnen komen. Voor recreanten blijft het bos toegankelijk. Staatsbosbeheer moet met een plan komen om te voorkomen dat het bos wordt kaalgevreten.

Volgens de natuurbeheerder kan het Hollandse Hout volgende winter al worden opengesteld. Paarden en heckrunderen worden niet toegelaten. Deze beesten kunnen niet over de lage rasters springen, herten kunnen dat wel. De gemeenteraad stemde in 2011 tegen grote grazers in het Hollandse Hout, maar edelherten zijn als inheemse diersoort niet te verbieden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel