Bob Fonhof wil raadszetel niet afstaan

ALMERE • Ma 26 januari 2015 | 19:56 • Maandag 26 januari 2015 | 19:56
Bob Fonhof van AP/OPA is niet van plan zijn plek in de Almeerse gemeenteraad op te geven. Zijn fractie-assistent Johan de Leeuw heeft hem gevraagd dit te doen omdat Fonhof langdurig ziek is en niet tijdelijk door hem kan worden vervangen.

Fonhof kwam tijdens de kerstdagen ernstig ten val. Hij brak een aantal ribben en liep zware kneuzingen op. Tijdelijke vervanging is niet mogelijk omdat het raadslid daarvoor een medische verklaring nodig heeft waarin staat dat hij minimaal acht weken uit de roulatie is. De arts van Fonhof zou die verklaring niet willen geven.

Definitief zijn raadszetel afstaan aan De Leeuw is voor Fonhof geen optie. "Het raadswerk is mijn passie. Mijn lust en mijn leven." Hij verwacht dat het nog een aantal weken duurt voordat hij weer in de raadszaal aanwezig is. Van een conflict met zijn fractie-assistent is volgens hem verder geen sprake.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel