Vitens moet op zoek naar nieuwe waterbronnen

FLEVOLAND • Ma 26 januari 2015 | 21:34 • Maandag 26 januari 2015 | 21:34
Drinkwatermaatschappij Vitens moet op zoek naar meer drinkwater in Flevoland. Dat staat in een brief van Vitens aan de provincie Utrecht. Door de sterke bevolkingsgroei van Utrecht moet er in de periode tot 2040 veel meer water worden gevonden.

Utrecht krijgt net als Gelderland ongezuiverd water aangeleverd uit Flevoland. In totaal gaat het om 9 miljoen kubieke meter per jaar. Het station Fledite in Zeewolde pompt jaarlijks zo'n 30 miljoen kubieke meter water op.

Om aan alle gebruikers binnen en buiten Flevoland voldoende water te kunnen leveren zou op termijn een uitbreiding van 1 miljoen kuub moeten plaatsvinden. Niet duidelijk is hoe Vitens dit gaat doen. De drinkwatermaatschappij gaat onderzoeken waar nog meer water in de provincie gewonnen kan worden.

Het gemiddeld watergebruik per huishouden is 120 kubieke meter. Met 1 miljoen kuub zijn ruim 8.300 huishoudens te voorzien.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel