Minister: inspectie greep te laat in bij TCC Zorg

Almere 27 januari 2015
Minister: inspectie greep te laat in bij TCC Zorg
De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft te laat ingegrepen bij de Almeerse thuiszorgorganisatie TCC Zorg. Minister Edith Schippers van Volksgezondheid zei dat dinsdagmiddag tijdens het Vragenuurtje in de Tweede Kamer. PvdA-Tweede Kamerlid Lea Bouwmeester wilde van de minister weten hoe het kan dat TCC Zorg aan de slag kon gaan zonder controle door de inspectie én dat stagiaires medische handelingen hebben uitgevoerd waarvoor ze niet bevoegd waren.

De inspectie heeft TCC in december bevolen alle activiteiten te staken. Maar volgens de minister had dat al in augustus moeten gebeuren. Toen kreeg de inspectie al signalen van oud-medewerkers van TCC over misstanden. Zo voerden onbevoegden risicovolle behandelingen uit zoals injecteren, blaasspoelen en het geven van een klysma.

Normaal gesproken controleert de Inspectie voor de Gezondheidszorg een nieuwe instelling binnen vier weken. Maar omdat bestuurder John Woudenberg volhield dat er nog geen medische handelingen werden verricht, bleef een controle uit.

Lea Bouwmeester wil verder dat de minister uitzoekt of Almeerders die TCC hebben betaald voor de werkzaamheden dat geld kunnen terugkrijgen.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer