RvS: Gemeente in de fout met Frank Patat

Dronten 28 januari 2015
RVS: Gemeente in de fout met Frank Patat
De gemeente Dronten heeft de vergunning voor de standplaats voor de frietkar van Frank van Flierenburg onterecht ingetrokken. Zo oordeelt de Raad van State.

Van Flierenburg, beter bekend als Frank Patat, had begin 2013 de huur van zijn standplaats aan de Energieweg in Dronten niet op tijd betaald. Daarop trok de gemeente de vergunning in. Volgens de Raad van State had dat niet gemogen, omdat overheden geen betalingsvoorwaarden aan vergunningen mogen verbinden.

Frank Patat en de gemeente Dronten liggen al langere tijd overhoop. Over de plaats waar hij friet mag verkopen, maar ook over de publicatie van een persbericht waarin wordt gemeld dat de patatbakker wordt vervolgd voor het telen van hennep. Een delict waarvoor hij uiteindelijk een werkstraf van 100 uur kreeg.

De gemeente Dronten laat weten pas na 3 februari te willen reageren op de uitspraak van de Raad van State.

BEGINNERSFOUT
Een juridische beginnersfout. Zo omschrijft oppositiepartij GroenLinks in Dronten het handelen van de gemeente rond de vergunning van Frank Patat. GroenLinks hoopt dat met de uitspraak een einde komt aan de slepende kwestie en wil van het college tekst en uitleg over het juridische verloop ervan.

"BETONNENBLOKKEN MOETEN WEG"
Frank van Flierenburg wil dat de betonblokken op zijn standplaats aan de Energieweg zo snel mogelijk worden weggehaald. Dat moet de gemeente doen. De betonblokken zijn daar in 2013 neergezet toen de gemeente de vergunning introk.
"Ik hoop dat ik vanaf nu behandeld kan worden als iedere andere ondernemer", zo stelt van Flierenburg. Of hij een schadevergoeding gaat eisen van de gemeente weet hij nog niet. Van Flierenburg wacht eerst een voorstel af van de gemeente.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer