Twee lichamen gevonden bij zoektocht naar vermiste Z-85

URK • Do 29 januari 2015 | 16:42 • Donderdag 29 januari 2015 | 16:42
Bij de zoektocht naar opvarenden van de vermiste kotter Z-85 Morgenster zijn donderdag twee lichamen uit het Kanaal gehaald. Dat meldt de Kustwacht. Het eerste stoffelijk overschot werd rond 16:30 uur gevonden. Het tweede lichaam anderhalf uur later.

De identificatie van de lichamen moet nog plaatsvinden, maar volgens de kustwacht is de kans groot dat het om opvarenden van de Z-85 gaat. De lichamen zijn door reddingsboten gevonden en zijn naar Frankrijk gebracht.

Verder zijn ook nog een reddingsboei en een rubberboot gevonden in Het Kanaal. Beide voorwerpen zijn afkomstig van de Morgenster.

Er waren twee Urkers aan boord van het sinds woensdagmiddag verdwenen schip. Het gaat om Jan Kramer (29) en Bert Woort (45). Ook waren een Belg en een Portugees aan boord. Eerder op donderdag werd al een leeg vlot aangetroffen. Aan de hand van het serienummer is geconstateerd dat die afkomstig is van de vermiste kotter.

Foto: Dirk Geuze via Facebook

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel