Urker kotters uitgevaren voor zoekactie 

Urk 2 februari 2015
Vier Urker kotters zijn maandagmorgen vroeg uitgevaren vanuit het Belgische Oostende om verder te zoeken naar de vermiste Z-85 Morgenster en de opvarenden. Tussen 3 en 4 uurvertrokken de vissersschepen richting de plek waar de kotter voor het laatst gezien is. Van daaruit doorzoeken de vissers met nog zeker vier andere kotters uit Boulogne-sur-Mer met netten de bodem af. Ze varen richting de plek waar de lichamen van twee opvarenden afgelopen donderdag werden teruggevonden. Dat waren een Urker en een Belg. Een andere Urker en een Portugees worden nog vermist. 

Volgens de schipper van de N-57 die mee gaat zoeken is zijn bemanning nog in shock. Ze kenden de opvarenden van de Morgenster erg goed. "Eigenlijk is heel Urk enorm geraakt. Oude wonden zijn weer opengereten. Iedereen leeft mee." Voor de vissers is het dan ook geen optie om te stoppen met zoeken. 

Dinsdag komt er nog een voormalige kotter uit Terschelling om mee te zoeken. Dit schip is uitgerust met sonar om goed onder water te kunnen zoeken. Ook de marine is gevraagd om assistentie, maar het is nog niet duidelijk of dat ook gaat gebeuren. 

© omroep flevolandsitemap | disclaimer