Verhuurder betreurt late melding V en D

Almere 5 februari 2015
De verhuurder van de V en D in Almere, Unibail Rodamco, betreurt dat de directie van het warenhuis zo laat melding maakte van de financiële problemen. Dat laat een woordvoerder namens het bedrijf weten.

"Normaliter zoekt een huurder die het moeilijk heeft veel eerder contact met Unibail. Dan hebben we tijd om gezamenlijk naar een oplossing te kijken. Nu is het twee voor twaalf en dat maakt het vinden van de juiste weg een stuk lastiger", zegt de woordvoerder.

Zij benadrukt dat er momenteel intensieve gesprekken worden gevoerd. Als eigenaar van Citymall Almere gaat het Unibail om de kwaliteit van het gehele Stadshart.

De landelijke warenhuisketen staat het water tot aan de lippen. De directie van V en D eist van de verhuurders een huurvrije periode van vier maanden en daarna een structurele huurverlaging. Het personeel zou 5,8 procent van het loon moeten inleveren.

Het verzet is groot, met meerdere rechtszaken tot gevolg. Het is nog onduidelijk hoe het gaat aflopen. Lopende de gesprekken met V en D doet Unibail geen inhoudelijke mededelingen.


© omroep flevolandsitemap | disclaimer