PVV wil debat over voorwaarden Floriade

Almere 5 februari 2015
De PVV in Almere wil volgende week met wethouder Henk Mulder in debat over de voorwaarden die de Nederlandse Tuinbouwraad stelt aan de organisatie van de Floriade. De politieke partij vraagt zich af wat de status van die eisen is.

De Tuinbouwraad heeft in 2011 randvoorwaarden geformuleerd. Daarin staat onder meer dat er voor de organisatie van de Floriade een stichting moet worden opgericht. De NTR en de gemeente Almere laten weten dat die voorwaarden er toentertijd waren om een bidbook te schrijven, maar dat er nu in gezamenlijkheid wordt gewerkt aan een samenwerkingsovereenkomst. Daarin staat ook de uiteindelijke organisatievorm vastgelegd. De gemeenteraad buigt zich waarschijnlijk in april over deze overeenkomst.

Ook staat in de voorwaarden dat Almere drie miljoen euro aan de tuinbouwraad betaalt. De PVV wil weten of dit geld bovenop de tien miljoen euro komt die Almere aan het evenement bijdraagt. Een gemeentewoordvoerder laat desgevraagd weten dat dit niet het geval is. De drie miljoen is opgenomen in de businesscase als kostenpost Deelname Floriade. Die kosten worden gedekt door bijvoorbeeld inkomsten uit kaartverkoop of sponsorbijdragen. De NTR gebruikt de drie miljoen euro om bedrijven te helpen bij hun inzendingen voor de Floriade.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer