"Informatie Berechja gelekt om wethouder ten val te brengen"

Urk 6 februari 2015
De informatie over de slechte financiële situatie van het Berechja College op Urk werd mogelijk naar de pers gelekt om wethouder Geert Post ten val te brengen. Dat vermoeden staat in het verslag over het onderzoek naar het lekken. Op basis van gesprekken met de SGP-fractie komt volgens Hoffmann Bedrijfsrecherche naar voren, dat raadslid Jan Hakvoort mogelijk een motief had om te lekken. Het is het recherchebureau overigens niet gelukt om vast te stellen wie de informatie gelekt heeft.

Volgens Hoffmann kreeg SGP-wethouder Post in juni het vermoeden dat raadslid Jan Hakvoort op zijn stoel uit was. Hakvoort, destijds nog lid van de SGP-fractie, had voor de verkiezingen de ambitie om wethouder te worden. Maar dat kwam er niet van, omdat de SGP uiteindelijk maar 1 wethouder aan het college besloot te leveren en dat werd Geert Post.

Volgens Post zou, wanneer het Berechja College via de pers door het slijk werd gehaald, mogelijk zijn stoel vrijkomen, omdat hij op Urk verantwoordelijk is voor Onderwijs.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer