Bemiddelingsbureau huishoudelijke hulp in Urk en NOP

FLEVOLAND • Do 12 februari 2015 | 12:06 • Donderdag 12 februari 2015 | 12:06
Inwoners van de gemeentes Noordoostpolder en Urk die hulp in de huishouding zoeken, kunnen hiervoor vanaf maandag terecht bij het speciale bemiddelingsbureau Huistiptop. Dit bureau koppelt inwoners aan schoonmakers in de regio.

Op dit moment regelt de gemeente de huishoudelijke hulp nog. Vanaf volgende maand moeten inwoners zelf hun eventuele schoonmaakondersteuning inkopen en ook zelf een contract met een schoonmaker afsluiten. Dat hoeft niet via het bemiddelingsbureau, maar voor mensen die nu geen hulp hebben of een nieuwe hulp zoeken is er dus Huistiptop. Het bedrijf uit Meppel heeft volgens de gemeentes jarenlange ervaring in het bemiddelen van schoonmaakhulp.

Mensen die hulp niet kunnen betalen moeten toch zelf een contract afsluiten, maar kunnen zich bij de gemeente melden voor compensatie. Zorggroep Oude en Nieuwe Land, de grootste aanbieder in de gemeente NOP, kondigde eerder al aan dat het bestaande klanten gaat benaderen om vooral gebruik te blijven maken van de diensten van de thuishulp van ZONL.





WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel