Gemeente maakt plannen voor De Rede bekend

Dronten 12 februari 2015
Dronten maakt plannen voor De Rede bekend
De gemeente Dronten heeft donderdagavond de plannen voor het plein De Rede bekendgemaakt. Aan de gemeenteraad werden drie varianten gepresenteerd om het plein aantrekkelijker te maken. Er komt vooral meer groen met zitranden eromheen en een waterpartij. In één van de varianten wordt een deel van het plein verhoogd.

Er wordt al sinds 2007 gesproken over het plein. Drontenaren gaven herhaaldelijk aan het kil te vinden en inwoners storen zich eraan dat veel panden rondom het plein leeg staan. De gemeente is samen met onder meer de winkeliersvereniging en De Meerpaal tot de nieuwe suggesties gekomen en is daarbij geholpen door een gespecialiseerd bureau.

Hoewel het college van burgemeester en wethouders in eerste instantie 5 ton had gereserveerd voor de plannen, variëren de kosten nu van 7 ton tot 2 miljoen euro. Volgens wethouder Hans Engelvaart moet het plein na al die jaren ook echt goed aangepakt worden en kan de gemeente daarom niet met halve maatregelen komen. Na terugkoppeling vanuit de gemeenteraad wil de wethouder binnenkort met het definitieve voorstel komen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer