Leger des Heils krijgt minder tweedehands kleding

FLEVOLAND • Zo 15 februari 2015 | 18:01 • Zondag 15 februari 2015 | 18:01
Het Leger des Heils krijgt steeds minder oude kleding. De organisatie met het hoofdkantoor in Almere geeft hier verschillende redenen voor. Door de crisis wordt er minder tweedehands kleding weggedaan, maar gemeentes zijn ook steeds kritischer over het plaatsen van containers van het Leger des Heils.

Zo zijn in Lelystad, Zeewolde en Noordoostpolder de inzamelcontainers weggehaald. In Noordoostpolder had dit te maken met een bezuinigingsoperatie van de gemeente. In Almere, Urk en Dronten zijn verschillende partijen actief die de tweedehands kleding willen hebben.

Dat er minder kleding wordt opgehaald heeft nog niet direct gevolgen voor de mensen die kleding krijgen van het Leger der Heils. Voor de organisatie zelf heeft het wel gevolgen. Het Leger des Heils is erop ingesteld 23 miljoen kilo kleding per jaar op te halen, te sorteren en te verdelen. Als het volume afneemt, moet de organisatie zich daarop aanpassen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel