Zorgboerderij Flevozon bezorgd over onbetaalde rekeningen

Lelystad 16 februari 2015
Zorgboerderij Flevozon
Zorgboerderij Flevozon in Lelystad vreest voor haar voortbestaan. De directeur van de zorgboerderij maakt zich grote zorgen om uitstaande betalingen. Volgens de directeur staat er meer dan een ton aan openstaande rekeningen uit. Dit komt door problemen met het uitbetalen van de zogenoemde Persoonsgebonden Budgetten (PGB's).

Per januari van dit jaar is het uitbetalen van zorgverleners anders geregeld dan voorheen. Dit gebeurt nu door de Sociale Verzekeringsbank (SVB). De SVB heeft echter te maken met grote achterstanden in het betalen van de vergoedingen aan zorgverleners.

Zorgboerderij Flevozon heeft al 2 maanden last van slechtlopende betalingen. Volgens de directeur is de grens bereikt. Als de SVB niet snel de achterstallige rekeningen betaalt, moet de boerderij haar deuren sluiten. Volgens de directeur zijn er meer zorgboerderijen in Flevoland die problemen hebben door achterstallige betalingen van de SVB.

In reactie op vragen van Omroep Flevoland laat de SVB weten dat er inmiddels 13 rekeningen betaald zijn. Er staan nog 8 facturen open. Verder zijn twintig facturen van de boerderij niet terug te vinden in het systeem. De Sociale Verzekeringsbank zal dinsdag contact opnemen met de zorgboerderij om de problemen zo snel mogelijk op te lossen.

De problemen moeten volgens de SVB binnen een week opgelost zijn.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer