Dreigend tekort door aanleg kunstgrasveld ASV Dronten

DRONTEN • Di 17 februari 2015 | 13:14 • Dinsdag 17 februari 2015 | 13:14
Er dreigt een flinke financiële tegenvaller voor Stichting Sportbedrijf Dronten. De stichting heeft vorig jaar een kunstgrasveld aangelegd voor voetbalclub ASV Dronten. Daarbij is gerekend op een btw teruggave van 55.000 euro, maar de belastingdienst wil daar niet aan voldoen. Volgens de belastingdienst is de Stichting Sportbedrijf Dronten te nauw verweven met de voetbalclub. Het bestuur van de stichting ontkent dat.

Stichting Sportbedrijf Dronten werd ruim een jaar geleden opgericht met twee ton vanuit ASV Dronten en een ton uit leningen en sponsoren. Het bestuur werd gevormd door een bestuurslid en oud-bestuursleden van ASV Dronten. Volgens de stichting is dat vooraf besproken met de belastingdienst en werd daarmee voldaan aan de voorwaarden voor de belastingteruggave.

Binnenkort volgt er weer een gesprek met de belastingdienst. Ondertussen kijkt de stichting naar een oplossing mocht de teruggaaf niet doorgaan. Er zijn namelijk nog geen financiële reserves opgebouwd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel