Verdachte: Dood slachtoffer niet mijn schuld

ALMERE • Di 17 februari 2015 | 16:16 • Dinsdag 17 februari 2015 | 16:16
De Amsterdammer die verdacht wordt van het drogeren en bestelen van 13 mannen vindt het treurig dat één van de slachtoffers is overleden, maar hij vindt het niet zijn schuld. Dat verklaarde zijn advocaat dinsdag tijdens een regiezitting voor de rechtbank in Arnhem. De zaak kwam aan het rollen nadat een Almeerder een oproep deed bij RTV Noord-Holland.

Van de Almeerse man werd 35.000 euro gestolen nadat hij zou zijn gedrogeerd door de verdachte. Volgens het OM is hij niet de enige en zijn er 13 slachtoffers gemaakt door de verdachte en zijn handlanger uit Bussum. Dat gebeurde tussen 2011 en 2014. De twee namen geld weg, of pinpasjes als ze de pincode hadden afgekeken. Ze kwamen in contact met hun slachtoffers via het homodatingcircuit.

Een man uit Apeldoorn zou zo ernstig zijn gedrogeerd door de verdachten dat hij is overleden. De verdediging bestrijdt dit, omdat in het bloed van het slachtoffer te weinig van de drug scopolamine zou zijn aangetroffen om dat aan te wijzen als doodsoorzaak.

De komende maanden gaat de rechtbank onderzoek doen naar de lustopwekkende aspecten van de drug. Daarvoor worden een aantal slachtoffers gehoord, maar ook een toxicoloog en een patholoog.

De zaak wordt in juni inhoudelijk behandeld. De twee verdachten vroegen dinsdag of ze tot die tijd uit voorarrest mochten, maar dat keurde de rechtbank af.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel