Levensgrote kunsthonden in het centrum

LELYSTAD • Di 17 februari 2015 | 18:25 • Dinsdag 17 februari 2015 | 18:25
In het centrum van Lelystad is de komende twee weken een parade van levensgrote bulldogs in alle kleuren van de regenboog te zien. De beelden van de honden maken onderdeel uit van de kunstexpositie The Dogparade.

De hondenbeelden zijn beschilderd door Nederlandse kunstenaars zoals Ted Noten en Clemens Briels. Organisator van het project is de Roermondse Mike Zeelen. Zij probeert met de reizende kunstcollectie geld in te zamelen voor Stichting Energy4All. Die stichting zet zich in voor de ontwikkeling van een medicijn voor kinderen met energiestofwisselingsziekte.

De expositie wordt woensdagmiddag officieel geopend door wethouder Janneke Sparreboom. Komende zaterdag gaat een deel van de hondenroedel een wandeling maken door het stadshart samen met levende viervoeters van de Engelse Bulldogclub Nederland. In april worden de kunsthonden geveild. De opbrengst komt ten goede van Energy4All.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel