Minister tikt ROC Flevoland op de vingers wegens samenwerking met ROC Amsterdam

ALMERE • Di 17 februari 2015 | 21:03 • Dinsdag 17 februari 2015 | 21:03
ROC Flevoland moet de bestuurlijke samenwerking met ROC Amsterdam binnen twee jaar anders hebben vormgegeven. Doet het Regionaal Opleidingscentrum dat niet, dan volgen er sancties. Dat schrijft onderwijsminister Jet Bussemaker in antwoord op schriftelijke vragen van de SGP.

Volgens die partij loopt ROC Flevoland het risico leeggezogen te worden door de Amsterdamse partner, bijvoorbeeld als er door bezuinigingen opleidingen worden samengevoegd die daardoor uiteindelijk uit Flevoland verdwijnen.

De twee instituten werken samen via een zogeheten koepelstichting. Nu is het nog zo dat bestuursleden in die overkoepelende stichting zitten en in het bestuur van het ROC. Daardoor bestaat de kans dat een bestuurder zichzelf moet controleren.

De Onderwijsinspectie heeft in 2012 ook al melding gemaakt van de vage bestuursconstructie maar toen stelde de minister geen eisen aan ROC Flevoland en ROC Amsterdam.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel