Salarisadministratiesysteem Dronten werd geprezen

DRONTEN • Do 19 februari 2015 | 12:58 • Donderdag 19 februari 2015 | 12:58
Ambtenaren en de burgemeester van de gemeente Dronten gaven in 2011 hoog op van het computersysteem waarmee de belastingblunder is gemaakt. In een filmpje van ontwikkelaar RAET spreekt de gemeentesecretaris Ronald Kool over een 'uitzonderlijk goed systeem'.

Doordat in het systeem een ander percentage werd ingevoerd, betaalde de gemeente Dronten de afgelopen jaren geen premie. De fout werd na drie jaar ontdekt, met als gevolg een belastingachterstand van 2 miljoen euro.

In de promotievideo wordt het systeem geroemd voor de managment-rapportages, waarbij met één druk op de knop alle cijfers gecontroleerd kunnen worden. Het computerprogramma zou zelfs 30 procent besparing opleveren, waardoor de personeel- en salarisadministratie ook ander werk kan doen.

De ambtenaren die destijds met het systeem werkten kregen eind november 2011 ook een zogenoemde HR Award, vanwege hun vooruitstrevende inzet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel