Raad pompt 3,1 miljoen euro in stad

Almere 20 februari 2015
De gemeenteraad van Almere is akkoord gegaan om dit jaar 3,1 miljoen uit te geven aan allerlei projecten in de stad. Deze ‘aanjaaggelden’ moeten nieuwe initiatieven op verschillende terreinen stimuleren. Zo komt er een BouwRai-expositie voor kleine betaalbare huizen. Ook wordt er geld uitgeven aan de verbetering van het onderwijs in Almere.

De gemeenteraad was kritisch over de plannen van cultuurwethouder Frits Huis. Nadat zijn voorstel al eens was teruggestuurd voor verbetering, kwam de gemeenteraad nu ook met wijzigingen. Zo wil de gemeenteraad wel honderdduizend euro uitgeven voor een plan om een in Almere gevonden kogge, een middeleeuws schip, op te graven en te restaureren. Maar de raad dwong af om in een later stadium definitief in te stemmen met deze opgraving.

Het voorstel om kunst die in verschillende musea in het land in de kelder staat naar Almere te halen en hier te exposeren, is verworpen. Wethouder Huis kan dat niet schelen omdat hij volgend jaar opnieuw dit idee zal inbrengen, maar dan beter onderbouwd en gemotiveerd.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer