Besluit over locatie atletiekbaan uitgesteld

ZEEWOLDE • Vr 20 februari 2015 | 0:28 • Vrijdag 20 februari 2015 | 0:28
Een meerderheid van de gemeenteraad van Zeewolde is akkoord met de aanleg van een atletiekbaan. Maar het besluit waar die moet komen is opnieuw uitgesteld, zo bleek donderdagavond tijdens de raadsvergadering.

De raad wil een aantal details nader uitgewerkt hebben over de voorgestelde locatie bij de huidige ijsbaan en die in het zogeheten G-gebied bij de Horsterweg. Bovendien stelde Leefbaar Zeewolde voor om te onderzoeken of ook de ijsbaan naar het G-gebied kan verhuizen. Onder andere D66 vindt dat er niet alleen naar de wensen van de atletiekvereniging moet worden gekeken, maar ook naar die van andere sporters.

Wethouder Rein Zijlstra denkt na de zomer de aanvullende informatie gereed te hebben. Hij verwacht dat de raad pas in het najaar over een nieuw voorstel zal stemmen. PvdA/GroenLinks en de ChristenUnie stemden tegen de atletiekbaan. Zij vinden de investering van 1,4 miljoen euro in tijden van bezuiniging een te groot risico.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel