Van der Klis weg uit onvrede CDA-fractie Dronten

Dronten 20 februari 2015
Nelleke van der Klis
Een verschil van inzicht over het functioneren van de CDA-fractie Dronten is de reden dat gemeenteraadslid Nelleke van der Klis is opgestapt. Dat staat in een korte persverklaring van de partij en van het raadslid.

Volgens Van der Klis was er te weinig ruimte voor een afwijkende mening. Ook werd het ontplooien van eigen initiatieven om inwoners te vertegenwoordigen steeds minder gewaardeerd, schrijft ze in haar verklaring.

Donderdagavond werd aan het begin van de gemeenteraadsvergadering bekend gemaakt dat Van der Klis per direct haar functie had neergelegd. Ze maakte sinds 2010 deel uit van de CDA-fractie. Het CDA roemt haar inzet in de persverklaring en noemt de reden van haar vertrek spijtig.

Volgens fractievoorzitter Jan Klopman is het vertrek van Van der Klis niet het gevolg van een meningsverschil over de belastingfout van de gemeente, waarover donderdag werd vergaderd. Van der Klis wil haar vertrek zelf niet verder toelichten. Op Twitter bedankt zij iedereen voor de reacties die ze na haar vertrek heeft gekregen.© omroep flevolandsitemap | disclaimer