Eerste keus voor Havenkom valt af

ALMERE • Zo 22 februari 2015 | 12:09 • Zondag 22 februari 2015 | 12:09
Het bedrijf JP Recreatiemanagement uit Tilburg is met de gemeente in gesprek over de exploitatie van de Havenkom in Almere Haven. Er waren oorspronkelijk vier bedrijven die waren geïnteresseerd in het uitbaten van de haven, maar de gemeente kwam er niet uit met de eerste keus.

Daarna kwam JP Recreatiemanagement in beeld, de tweede keus. Oprichter Jan Lodder denkt dat zijn bedrijf voor 1 april zou kunnen starten met de exploitatie. "Maar dat hangt ook van de gemeente af. Wij hebben nu een plan van aanpak ingediend en wachten op een reactie van de gemeente." Wat zijn plan is voor de Havenkom, wil het bedrijf in dit stadium nog niet vertellen.

De gemeente wil de exploitatie van de Havenkom uitbesteden, omdat ze niet langer willen opdraaien voor de onkosten van de haven. De verhuur van ligplaatsen en het sluisgeld leveren te weinig op. Per jaar gaat het om een verlies van 110-duizend euro. De nieuwe uitbater moet ervoor zorgen dat de havenkom levendiger wordt en zorgen voor nieuwe sanitaire voorzieningen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel