Eén boete uitgedeeld voor niet afbouwen woning

Almere 23 februari 2015
De gemeente Almere heeft de afgelopen vijf jaar één keer een boete opgelegd aan een woningeigenaar die niet binnen de gestelde termijn zijn huis heeft afgebouwd. De gemeente zoekt liever naar een oplossing met de woningbouwer dan direct een boete opleggen zegt een woordvoerder.

D66 stelde vorige maand vragen aan het college van burgemeester en wethouders omdat bewoners van Poort de onafgebouwde woningen schadelijk vinden voor het imago van de nieuwbouwwijk. Zij storen zich aan rondslingerend bouwmateriaal en niet afgebouwde muren. D66 vraagt aan het college bij hoeveel woningen in Poort de bouw momenteel stilligt. Volgens de politieke partij komt het vaak door persoonlijke omstandigheden waardoor de bouwer het niet voor elkaar krijgt de woning af te maken.

In Poort heeft de gemeente Almere nog nooit een boete uitgedeeld omdat een woning niet binnen vier jaar werd afgebouwd. Het overkwam wel Almeerder Frank Schaefers. De gevel van zijn woning in Overgooi was later af dan gepland omdat hij graag titanium wilde gebruiken. De Almeerder vecht de boete van ruim 30.000 euro aan. De rechter doet daarover over een paar weken uitspraak.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer