50PLUS wil weten welke partijen mogen flyeren

Dronten 24 februari 2015
50PLUS-lijsttrekker Wout Jansen heeft een zogenoemd Wob-verzoek ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Dronten om te weten te komen welke politieke partijen een ontheffing hebben aangevraagd om te flyeren.

Wob staat voor de Wet openbaarheid van bestuur, waarmee Jansen ook wil weten welke partijen de ontheffing hebben gekregen, en of ze daarvoor hebben betaald. Bovendien wil de lijsttrekker van 50PLUS weten of er door de gemeente Dronten overtredingen zijn geconstateerd.

De gemeente vraagt bijna 40 euro voor het uitdelen van politieke folders in het dorp. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat Dronten het uitdelen van verkiezingsflyers bij de komende verkiezingen misschien wel toestaat zonder ontheffing.

Burgemeester Aat de Jonge zei eerder bij Omroep Flevoland dat hij niet anders kan, dan geld vragen voor het verspreiden van folders. Maar hij heeft wel degelijk de mogelijkheid om het folderen gratis te maken. In de algemene plaatselijke verordening van Dronten staat dat het flyerverbod beperkt kan worden tot bepaalde dagen en uren.

bijlagen:

© omroep flevolandsitemap | disclaimer