Vrijgesproken 'oplichter' vecht voor laatste vrijspraak

ALMERE • Wo 25 februari 2015 | 10:18 • Woensdag 25 februari 2015 | 10:18
Een oud-Almeerder, die wordt verdacht van het verduisteren van windmolens en geld, heeft bij het gerechtshof in Leeuwarden gevraagd om vrijspraak. Dat bleek dinsdag bij de behandeling van de zaak. Volgens justitie heeft de man voor een totale waarde van 18.000 euro aan goederen en geld verduisterd.

Het Openbaar Ministerie eiste voor de verduistering 49 dagen cel tegen de man, wat gelijk staat aan het aantal dagen dat hij in voorarrest zat. De rechtbank veroordeelde hem eerder ook tot die straf.

De verdachte ging zelf in hoger beroep. Hij werd eerder al verdacht van grootschalige oplichting met zonnepanelen, maar werd daarvan vrijgesproken. Deze zaak kwam aan het rollen na een uitzending van TROS Opgelicht! De man, die een bedrijf had in Almere, ontving aanbetalingen, maar leverde uiteindelijk niet. De rechtbank noemde de manier van zaken doen onbetrouwbaar, maar vond niet dat er sprake was van een strafbaar feit. De verdachte zelf hield het op een zakelijk geschil.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel