Gemeente moet plannen Villapark aanpassen

Dronten 25 februari 2015
De gemeenteraad van Dronten moet nieuw onderzoek doen naar de plannen voor de bouw van Villapark Dierenweide. Dat heeft de Raad van State bepaald.

Voorwaarde voor het doorgaan van de bouw is dat het groene en parkachtige karakter van het gebied Heuvelpark behouden blijft. Dat heeft de gemeenteraad besloten, toen het plan werd goedgekeurd. De Raad van State vindt dat dit in het huidige plan niet goed is geregeld en geeft Dronten 20 weken om dat alsnog te doen.

Met de bouw van de woningen moeten er namelijk ook 90 parkeerplaatsen komen. Die kunnen ondergronds worden gebouwd, maar dat is nog onzeker. Worden deze alsnog bovengronds aangelegd in het Heuvelpark, dan komt volgens de Raad van State het parkachtige karakter in gevaar. En dat is tegen de afspraak.

Bewoners van De Noord in Dronten waren naar de Raad van State gestapt om de bouw van Villapark Dierenweide tegen te houden. Op de meeste punten gaf de Raad van State de gemeente gelijk. Als de gemeente de plannen aanpast worden deze opnieuw onder de loep genomen door de Raad van State.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer