Uitspraak in hoger beroep moordzaak Flevonatuur

ZEEWOLDE • Do 26 februari 2015 | 10:21 • Donderdag 26 februari 2015 | 10:21
Het gerechtshof in Leeuwarden doet donderdag uitspraak in de moordzaak op camping Flevonatuur in Zeewolde. Hierin staat een man van 52 uit Soesterberg terecht voor de doodslag op zijn vrouw. Zij werd in de zomer van 2009 door agenten in hun chalet gevonden. Het lichaam was in plastic gewikkeld en onder het bed geschoven. De rechtbank in Lelystad veroordeelde de echtgenoot in 2010 voor doodslag. Hij kreeg tien jaar cel en TBS.

In hoger beroep is het onderzoek heropend en is een reconstructie gedaan. Ook zijn extra getuigen gehoord. Het openbaar ministerie heeft 12,5 jaar cel geëist. De eis voor TBS is vervallen omdat de verdachte heeft geweigerd mee te werken aan psychologisch onderzoek.

De verdediging heeft om vrijspraak gevraagd. Volgens advocaat Kamil Karakaya heeft zijn cliënt altijd volgehouden onschuldig te zijn en is er alleen indirect bewijs tegen hem.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel